De EAT LOCAL-bijeenkomsten vloeien voort uit onze liefde voor de gastronomie. Samen met APAQ-W zorgen we voor een rendez-vous tussen een gastronomische chef (Jeremy Vandernoot – uit de TV Show TOP CHEF), een chef uit de streek waar de ontmoeting plaatsvindt, en een Waalse producent voor een culinaire vereniging van hun talenten!
De EAT LOCAL-bijeenkomsten staan voor het delen van culinaire talenten, knowhow, excellence, maar zeker en vooral passie voor streekproducten. Een bijeenkomst waar zowel chef-koks als producenten staan te trappelen om hun passie met u te delen!
De EAT LOCAL-bijeenkomsten zijn ook een ontdekking van lokale spelers (producenten en chefs) die dag in dag uit vechten om het Waalse terroir te verdedigen en te voldoen aan de behoefte om goed te eten.
Concreet zullen de bijeenkomsten als volgt plaatsvinden:
1. Bezoek door de gastheer/ gastvrouw die zijn/ haar verhaal en productieproces uitlegt
2. Het bezoek eindigt met een proeverij van de producten van de producent en andere uitgenodigde producenten
3. De chef-kok van dienst creëert gastronomische proeverijen met de producten van de aanwezige producenten
Les artisans présents à la ferme du Mont Saint-Jean:
- Ferme du Mont Saint-Jean
- Les Délices de Pinchart
- La ferme de la Goyette (produits laitiers)
- La p'tite cerise (torréfacteur de café)
- La Ferme Simon (viande de bovin, mouton et porc - charcuteries maison)
Corentin Rochez et Kevin Moyson vous réaliseront 5 dégustations sur base de ses échanges et des produits des artisans présents:
- menu communiqué quelques jours avant l'événement